Vinogradska 101, Novi Beograd, 11070, Srbija

064 / 66 - 39 - 623

Fiat Strada se proizvodi u Brazilu

/ / Fiat Strada se proizvodi u Brazilu

Fiat Strada se proizvodi u Brazilu

Fiat Strada je automobil Italijanskog proizvodjaca Fiat koji se zasniva se na modelu "Fiat Palio".

Pokrenut je 1996. godine u Brazilu, kao projekat "178". Strada je napravljena da zameni gradsku varijanti Fiat Fiorina i koristi motore iz Fiat Una.

Strada ima maksimalnu nosivost od 700 kg i teretni prostor dimenzija 1.770 mm x 1.314 mm.

2001. godine model je imao svoj prvi facelift. Nov dizajn je napravljen od strane Italijanskog dizajnera Giorgetto Giugiara . Facelift ukljucuje nov prednji deo i enterijer.

Jedna serije je radjena sa produbljenom kabinom.

2002. godine., Brazilski Fiat lansirao je prvu verziju sa "off-road" izgledom pod nazivom Fiat strada Adanture.

Novi facelift je doziveo 2004. godine, kada je dobio nov izgled prednjeg dela i dizajn enterijera preuzeo od Fiat Palia. Ponudjen je Evropi sa relativno modernim 1,9-L JTD dizel motorom.

U Juznoj Africi, Strada se nudi u cetiri varijante: 1,2 L MPI EL, 1,6-L MPI EL, 1,6-L MPI ELX (isto kao i EL, ali sa branicima u boji, elektricnim prozorima, AIR-bagom za vozaca i klima uredjajom), i 1,7-L TD EL.

Fiat iz Juzne Afrike je nedavno predstavio X-Space model, koji ima duzu kabinu za 30 cm. Ovaj model je dostupan u dva modela, standardni X-prostor i X-Space Adventure (koja ima slicne specifikacije kao na standardnom 1,6-L ELX modelu). Oba X-Space modela su pogonjena 1,4-L MPI motorom.

U Evropi je dostupan samo sa 1,3-l Multijet 16-V dizelskim motorom sa 85 KS i Euro 4 standardom.

2009. godine, poceo je da se prodaje potpuno novi model, iako deli ime sa prehodnim modelom, nova Strada ima veliki broj novih delova, ukljucujuci i novu skoljku.

Za ostatak Juzne Amerike, nova Strada uvedena je sredinom 2010., dizajn je inspiriran Fiat Grande Puntom s mnogim elementima slicnim najnovijim verzijama porodicnog Palia i Siene.

Cetvrta generacija Strade je izgradjena u cetiri razlicite verzije: Osnovnoj verziji, trekking, sportskom za sport i avantura sa zakljucavanjem diferencijala posvecen off-road voznji.

2010. godine, Fiat iz Brazila predstavio je novu verziju sa dvostrukom kabinom (nazvan Strada s duplom kabinom) sa cetiri sedista, ali zadrzavajuci isti medjuosovinski razmak .

Motori koji se koriste su Fiat 1.4 L 16-V Vatra Flex (85 KS) i 1,8-L 16-V ECOTEC Flex (114 KS). Za dizel , 1,3-L 16-V. Multijet jedinica sa 87 KS, je takodjer dostupna.

Na kraju 2013. godine, Fiat je predstavio posljednji facelift u Stradi (kao model godine 2014), temelji se na verziji iz 2009. godine; Novi Strada uvodi nov prednji deo i nova zadnja svetla, a verzija sa dvostrukom Kabinom je dostupan s otvorenim zadnjim vratima.

Tri verzije se prodaju u Juznoj Americi: Rad, trekking i avantura s cetiri razlicite karoserije.

Strada se na Meksickom trzistu prodaje po nazivom Ram 700.

Fiat Ritmo iz 80-ih godina se na nekim trzistima zvao Fiat Strada (cesta-put)